Met je #lievelingstrui op de foto voor Warmetruiendag

Warmetruiendag - Lievelingstrui
Global warming is geen grapje, als is het met deze koude winter misschien een beetje moeilijk voor te stellen. Gelukkig leven we in een land waarin we ons goed kunnen beschermen tegen de kou. We hebben immers verwarming nietwaar? Toch heeft dit voordeel ook een nadeel. Zodra de verwarmingen namelijk een graadje hoger gaan, stijgt ook de uitstoot van CO2. En gezamenlijk – over de hele wereld – heeft die uitstoot enorm veel effect op het klimaat. Heus waar, de aarde warmt op.

Warmetruiendag

Een van de slimste en makkelijkste manier om niet de aarde maar jezelf goed op te warmen, is door je simpelweg goed tegen de kou te kleden. Zet dus niet de verwarming aan om in de winter in een t-shirt op kantoor rond te kunnen lopen, maar trek er iets warms over aan. Een trui bijvoorbeeld.

Warmetruiendag - Businesscase op het werkOm je bewuster te maken hoeveel impact een trui kan hebben in de strijd tegen klimaatverandering, organiseren Greenchoice en Klimaatverbond Nederland op 10 februari het ludieke initiatief Warmetruiendag. Wat is het idee: je zet de verwarming niet hoger, maar minstens een graad lager. Om jezelf op te warmen trek je die dag een trui aan. En het liefst nog je lievelingstrui. Je bespaart met deze simpele daad 6% energie en dus 6% CO2. Vermenigvuldig dat aantal eens met de ruim 200.000 mensen die op Warmetruiendag meedoen met de actie en je kunt uitrekenen dat dit heel veel broeikasgassen scheelt. Bekijk ook eens deze feiten.

Mijn lievelingstrui

Mijn lievelingstrui is een trui van het merk Armedangels. De trui waarmee ik hieronder op de foto sta. Ik houd van een beetje wijd en het zachte katoen en bovendien vind ik het design erg leuk. De streepjes aan de binnenkant, staat persoonlijk voor mij dat de schoonheid vooral van binnen zit. Het van oorsprong Duitse merk maakt organische kleding op een duurzame manier met mensen die werken volgens normale en gezonde arbeidsomstandigheden. Het bedrijf zegt zich niet te laten leiden door de mode van nu, maar richt zich liever op tijdloos design. Het gaat hen dan ook niet op zogenoemde Fast Fashion, maar om Fair Fashion. Het merk wordt onder andere verkocht bij Nukuhiva.

Warmetruiendag - Lievelingstrui Armedangels

Deel jouw #lievelingstrui

Terug naar Warmetruiendag! Trek op vrijdag 10 februari je lievelingstrui aan en draai de verwarming een graadje (of meer) omlaag. Sharing is caring. Het zou dus nog leuker zijn als je die dag jouw favoriete trui onder #lievelingstrui deelt op de meest toegankelijke social media. En wil je nou echt impact maken en een betere wereld: doe dit dan niet alleen op 10 februari, maar doe dit elke dag met zoveel mogelijk mensen. Stel je eens voor wat die 200.000 mensen op 365 dagen zouden besparen? En wat als die 200.000 mensen tot in de miljoenen oploopt. Just sayin’.

Leef bewust!

Foto’s: Greenchoice (boven), Warmetruiendag.nl (midden), mijzelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *