Site Overlay

Gids

Randy Gasper - Expeditie FlowIn het bos ben ik altijd in mijn element. Het is een plek waar ik mezelf even volledig kan “unpluggen” van de maatschappij. Het bos staat lijnrecht over de maatschappij. Hij vraagt me geen geld, hij verwacht geen prestatie, hij vraagt niet om meer. Alles wat het bos wenst, is de essentie van het leven: een beetje zorg, een beetje rust en zelfs een beetje liefde. Op zijn beurt geeft het bos je zonder te vragen een aantal prachtige cadeaus: zuurstof, vrijheid, stilte…

De stilte

Het bos fascineert me. De cadeaus heb ik al lang en breed ontvangen. En elke keer als ik er kom, krijg ik ze weer opnieuw. Het bos doet ook iets heftigs met me: hij confronteert me continu met mijzelf, mijn gevoel, mijn pijn. Hoe? Door de stilte. Ik ben immers losgekoppeld van de maatschappij. In het bos zijn we louter met zijn tweeën. Hij en ik. Door mijn hoofd spoken honderden vragen. Mooie vragen en pijnlijke vragen: Wie ben ik? Wat en wie heb ik nodig om gelukkig te zijn? Wat is geluk? Hoe blijf ik gezond? Waarom vind ik mijn werk niet leuk? Hoe lang houdt mijn huwelijk stand?

Op zoek naar antwoorden

Niemand die al die vragen beantwoordt. Bij gebrek aan sparringspartners zoek ik de antwoorden bij mijzelf. Elke keer verbaast het me, hoeveel ik eigenlijk zelf wel weet. Die kennis is soms om trots op te zijn, maar het kan net zo goed confronterend zijn. Het bos en zijn stilte dagen mij uit om mijn eigen vragen te beantwoorden. Makkelijk is dat niet. Het vergt wat oefening en geduld. Bovendien moet je openstaan voor een nieuwe manier van zelfreflectie.

De juiste vragen

En je moet natuurlijk wel de juiste vragen stellen. Ik help je daarmee graag op weg. Ik ben geen coach of boswachter, geen psycholoog of bioloog. Ik noem mijzelf eerder een gids. Ik ken de weg door het bos, ik weet de inspirerende plekken en ik help je stellen met de juiste vragen. Samen met jou ga ik graag op zoek naar die juiste vragen. En gaan we uitzoeken wat daarop het antwoord kan zijn.

Wil jij een keer op zoek naar de antwoorden op jouw (levens)vragen, stuur me dan een bericht via het onderstaande formulier.

Gids - Inspiratie- en wandelexpeditie - Wieselsebos

Contactformulier