Gids

Randy Gasper - Expeditie FlowIn het bos ben ik altijd in mijn element. Het is een plek waar ik mezelf even volledig kan "unpluggen" van de maatschappij. Het bos staat lijnrecht tegenover de maatschappij. Hij vraagt me geen geld, hij verwacht geen prestatie, hij vraagt niet om meer. Alles wat het bos wenst, is de essentie van het leven: een beetje zorg, een beetje rust en zelfs een beetje liefde. Op zijn beurt geeft het bos je zonder te vragen een aantal prachtige cadeaus: zuurstof, vrijheid, stilte en... de tijd en ruimte om te verbinden met jezelf en in jezelf te keren.

De stilte

Het bos fascineert me. De cadeaus heb ik al lang en breed ontvangen. En elke keer als ik er kom, krijg ik ze weer opnieuw. Het bos doet ook iets bijzonders met me: hij confronteert me continu met mijzelf, met mijn gevoel, mijn pijn. En ook met mijn dromen, wensen, ideeën en meer. Hoe? Door de stilte. Ik ben immers losgekoppeld van de maatschappij. In het bos zijn we louter met zijn tweeën. Hij en ik. Door mijn hoofd spoken honderden vragen. Mooie vragen, soms pijnlijke vragen: Wie ben ik? Wat en wie heb ik nodig om gelukkig te zijn? Wat is geluk? Hoe blijf ik gezond? Hoe sta ik op om naar mijn werk te gaan? Hoe loopt mijn relatie? Hoe maak ik optimaal gebruik van mijn talenten? En ga zo maar door. Met het bos voer ik hele gesprekken.

Op zoek naar antwoorden

Niemand die al die vragen beantwoordt. Bij gebrek aan sparringpartners of een gids die mij begeleid zoek ik de antwoorden bij mijzelf. Elke keer verbaast het me, hoeveel ik eigenlijk zelf wel weet. Die kennis is soms om trots op te zijn. Het kan net zo goed confronterend zijn. Het bos en zijn stilte dagen mij uit om mijn in eerste instantie in contact te komen met mijn eigen vragen. Vaak, niet altijd, vind ik er ook antwoorden. Makkelijk is dat niet. Het vergt wat oefening en geduld. Bovendien moet je openstaan voor een nieuwe manier van zelfreflectie en ook met die zelfreflectie op kunnen gaan. En nog mooier: aan de slag gaan met wat je terugkrijgt.

De juiste vragen

Je moet natuurlijk wel de juiste vragen stellen. Eenvoudig is dat niet. Zeker in het begin is dat vooral wennen. Je wilt immers vaak antwoorden en meteen aan de slag. Inmiddels heb ik daar zoveel ervaring in, dat ik je hierbij graag help. Het woord gids hierbij het best.  Als jouw gids begeleid ik je tijdens "de reis naar jezelf". Ik ken de weg door het bos, ik weet de inspirerende plekken en in de fijne omgeving weet ik je met mijn eigen methodiek om de juiste vragen.

Jij gaat samen met mij op zoek naar de juiste vragen die voor jou relevant zijn. En we zoeken uit wat daarop de antwoorden kunnen zijn. Samen maken wij die reis. Jij als ontdekkingsreiziger, ik als jouw gids. Interesse? Lees op de pagina "coaching"  meer over mijn aanpak als gids of neem direct contact op via onderstaand formulier.

Gids - Inspiratie- en wandelexpeditie - Wieselsebos