Over Expeditie Flow

Waarom doe ik dit?

Met Expeditie Flow, de reis naar jezelf, heb ik als doel om mensen met grote en kleine (levens)vragen vanuit de verbinding met de natuur op het goede spoor te zetten om dromen, ambities, doelen waar te maken en behoeften in te vullen. Ik geloof sterk dat ik de mensen kan verbinden met de natuur en via haar verhalen, de mensen een stap verder kan brengen in het leven. Ik gids je (je kunt het ook coachen noemen) daarom graag tijdens de reis naar jezelf.

Hoe werkt de reis naar jezelf?

Ik heb geen kantoor met luxe zitjes, waarin je achterover leunt, je levensvragen hardop deelt en ideeën over het leven belanden op een flipover. Ik geloof sterk in de verbindende kracht mét de natuur en benut daarom liever de kantoortijd om op pad te gaan in een natuurlijke omgeving. Dat is meestal het bos, soms een park. Tijdens individuele wandelingen, interactieve groepssessies of korte meerdaagse trips gids ik je door de rust en stilte van de natuur. In die rust en stilte, in de verbinding mét de natuur, maken we de reis naar jezelf. Ik gids je aan de hand van de lessen uit de natuur door je hoofd, hart en ziel om samen met jou, ín jou op zoek naar wie je bent en van daaruit op zoek te gaan naar de antwoorden die je verder helpen bij in het kaart brengen en verwezenlijken van jouw dromen, ambities, doelen en behoeften.

Wat ontdek je als we samen reizen?

Door samen te reizen naar jezelf, ontdekken we heel veel over jou. Een sessie levert je onder meer het volgende op:

>> Na een sessie heb je jezelf verwonderd over hoeveel antwoorden je zelf hebt op de simpele, moeilijke, leuke en soms confronterende vragen die je jezelf stelt en te vaak niet stelt.

>> Tijdens de sessie doorbreek je namelijk het taboe op het stellen van moeilijke vragen, uit angst voor spannende en confronterende antwoorden, en ontdek je (meer) wie je bent en wat je te accepteren of te doen hebt.

>> Met de antwoorden uit de sessies zetten we op een rij hoe we jouw dromen, ambities, doelen en behoeften passend maken bij jouw normen, waarden, eigenschappen, talenten en competenties. Ook die gaan we samen ontdekken.

>> We maken een realistisch stappenplan die je in beweging brengt om je doelen te bereiken. Je voelt je na een sessie geïnspireerd, hoopvol, waardevol en betekenisvol, sterk en daadkrachtig.

>> Je krijgt zin om te werken aan de beste versie van jezelf. En je hebt geleerd dat de natuur een goede raadgever is. Je zult er nadien nog vaker terugkomen. Als dat lukt, is de reis naar jezelf, als ook mijn missie geslaagd.

Een veilige omgeving zonder oordeel

De natuur vind ik een ideale omgeving om in te pluggen. Zij is de bron. Door haar rust en stilte te omarmen, kunnen we daar luisteren naar de (soms confronterende) vragen en antwoorden die je in jezelf gaat vinden. Een mooie bijkomstigheid daarbij: de natuur oordeelt niet. Ook al was je haar even vergeten of was je een tijdje minder met haar verbonden; ze ontvangt je met open armen. En nog mooier: ze ontvangt je dus zonder dat oordeel. Ik gids je graag veilig en vertrouwt door deze omgeving tijdens de reis naar jezelf. Ik daag je daarbij uit, maar jij bepaalt je grenzen. Daarmee leer je meteen goed te luisteren naar jezelf en jouw intuïtie.