Geen goede voornemens, wel nieuwe doelstellingen voor 2017

We zijn alweer aanbeland in 2017. Daarmee sloten we een – voor ons – fantastisch 2016 af en rest ons niets anders dan mooie herinneringen. Terugkijken op dat jaar blijft geweldig en het enige wat we kunnen hopen is dat we in 2017 minstens zoveel zegeningen mogen tellen. Meer hoeft zeker niet, maar minder liever ook niet. Het was prima zoals het was.

Voor het nieuwe jaar heb ik zelf geen goede voornemens. Ik geloof immers dat je altijd aan je goede voornemens kunt beginnen. Daar hoeft geen symbolisch moment als een jaarwisseling aan gekoppeld te worden. Nieuwe doelen heb ik wel. Die doelen kunnen we verdelen over wat ik persoonlijk wens te bereiken en wat ik met Expeditie Flow wil bereiken.

Mijn doelstellingen

Eerst maar even persoonlijk. Als multi-disciplinaire communicatiespecialist wil ik graag mijn kennis te verbreden op gebied van natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Ik ga weer studeren. Expeditie Flow heeft mij het afgelopen jaar enorm geholpen bij het maken van deze keuze. Want wat vind ik nou écht leuker dan praten over de natuur en milieu? Over duurzaamheid en ons klimaat? Wat vind ik leuker dan praten met en over mensen of over reizen? En wat vind ik nou nog leuker dan mensen te inspireren en mensen met elkaar te verbinden?

Doelstellingen Expeditie Flow 2017

 

Studie Milieukunde

Een studie als doel dus. Om mijn eigen hart en passie nieuwe inspiratie te geven ga ik vanaf september 2017 Milieukunde studeren aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Deeltijd HBO. Daarmee verbreed ik ook mijn kennis en kan ik vanuit wetenschappelijk oogpunt meer onderbouwing geven aan mijn duurzame missie.

Werken in de sector duurzaamheid en milieu

Bij dat doel zoek ik voor een bepaald aantal uur (24 tot 28 uur) een duurzame werkgever die zijn pijlen richt op natuur, milieu, klimaat, duurzaamheid en innovatie. Een ander doel is om dat iedereen te laten weten, zodat men mij kan helpen om mijn dromen te verwezenlijken. Bij deze. De zoektocht is gestart en dit is de link naar mijn LinkedIn-profiel, die je met iedereen mag delen.

Gezamenlijke doelstellingen

Ook met Rachel samen heb ik een paar mooie doelstellingen. Het geluk van 2016 te evenaren is één zo’n doel. Daar zijn we deels afhankelijk van een paar factoren waar we niet volledig invloed op hebben. Denk aan gezondheid of een onverwachte financiële tegenvaller. Toch durven we het wel als doel te stellen, omdat het geluk van 2016 ons heel veel en letterlijk heel ver heeft gebracht. Dat mag wat ons betreft best nog een keer gebeuren. Nog één van onze gezamenlijke doelstellingen is om weer naar Zweden te gaan. Dat doel lijkt in zicht: we hebben voor de meivakantie een mooi en rustig gelegen vakantiehuisje geboekt. Eentje op een heuvel met uitzicht op een meer, op een steenworp afstand van vrienden.

Blijven werken aan duurzaamheid

Verder willen we blijven bijdragen aan een beter klimaat en eerlijkere verdeeldheid van voedsel, middelen en geld. We zijn afgelopen jaar overgestapt van vegetarisch eten naar veganistisch eten. Daarmee willen de bio-industrie – verreweg de meest vervuilende industrie ter wereld – nog verder de rug toekeren. Met kleding gaan we op zoek naar materialen die zo duurzaam en eerlijk mogelijk zijn gemaakt. Dat kost wat meer, maar daarmee kunnen we er beter op vertrouwen dat de omstandigheden waarin onze kleding wordt gemaakt, eerlijker zijn. Dat leert ons ook om zuiniger te zijn op onze spullen. Voor spullen die we over hebben, zoeken we een nieuwe eigenaar.

Groen is onze politieke kleur

Het zal je na deze waterval van duurzame doelen niet verrassen dat we politiek kleur bekennen door lid te zijn van GroenLinks. Voor deze groene en frisse beweging zullen we allebei op onze eigen manier een actieve bijdrage leveren.

Lifestyle Expeditie Flow

Om alle doelstellingen te behalen, gaan we vooral verder op de duurzame voet en met onze duurzame lifestyle. Alle inspiratie die we gaandeweg opdoen, zullen we delen via Expeditie Flow. Doel hiervan is om mensen te inspireren en te prikkelen om ook in beweging te komen. Om zo samen een eerlijke, vreedzame, duurzame wereld te creëren. En natuurlijk is al het delen ook bedoeld om jezelf te laten groeien. Als mens, als individu. Wij hopen simpelweg dat we je op een positieve manier kunnen inspireren.

Doelstellingen Expeditie Flow 2017

Doelstellingen van Expeditie Flow

We hebben niet de illusie dat wij de hele wereldbevolking in beweging krijgen. Toch willen we wel mensen raken en het liefst zoveel mogelijk. Alleen op die manier kan onze duurzame boodschap zich verspreiden. De boodschap dat we de aarde nog veel schoner, leuker en mooier kunnen maken met elkaar. Dat betekent dat we al onze ideeën en inspiraties met regelmaat zullen delen via onze site en onze social kanalen. In 2017 ga je dus meer van ons vernemen.

Onze thema’s zijn vrij helder. Je kunt bij elk thema het volgende een beetje van ons verwachten:

  • Eerlijk & Puur: bij dit thema vind je straks alle inspiratie die wij opdoen over eten, drinken, kleding, duurzame organisaties en alles wat ons gaat helpen om eerlijker, beter en duurzamer te consumeren.
  • Bewustzijn: bij dit thema zullen we beetje bij beetje de dingen delen, die je helpen om bewuster te leven en bewuster te kiezen. Dat doet natuurlijk het vorige thema ook al een enigszins, al zullen we hier soms iets dieper en filosofischer in bepaalde materie duiken. Denk aan spiritualiteit, yoga, mindfulness, maar ook onderwerpen als windenergie, zonnepanelen, veganisme enz.
  • Natuurcoach: bij dit thema gaan we dieper in op het concept Flow en de rol die de natuur daarbij speelt. De natuur heeft een eigen tempo van groeien, ontwikkelen en veranderen (denk aan de seizoenen), waar we veel van kunnen leren. Door te reflecteren aan deze natuurlijke processen, kun je weer dichter bij de kern van jezelf komen. En vanuit de kern van jezelf-zijn zullen de inzichten en oplossingen zich ‘als vanzelf’ aandienen. Aan de hand van (individuele) wandelingen in de natuur laat Rachel zien, hoe je tot je kern kunt komen.
  • Expedities: bij dit thema zul je vooral te maken krijgen met een aantal initiatieven die ik (Randy) onderneem om vooral offline tot ontmoeting en inspiraties te komen. Kleine inspirerende groepswandelingen, bijzondere rondreizen en mindful evenementen waarbij ook ruimte is om de innerlijke reis naar jezelf te maken, zullen bij dit thema aan de orde komen.

Inspireren en ontmoeten

We willen er absoluut voor waken dat onze thema’s niet te zweverig worden. Sterker nog, het is onze uitdaging om zoveel mogelijk van onze inzichten tastbaar en aansprekend te maken. Inspirerend vooral. Neemt niet weg dat we sterk geloven dat we met onze duurzame ideeën en inspiraties, met alle goede intenties vanuit ons hart en ziel en onze gedreven passie willen bijdragen aan een meer empathische maatschappij, een mooiere wereld, een gezondere natuur, een meer duurzame planeet en een beter mens.

We wensen je alle goeds voor 2017 en we hopen je het komende jaar ergens te zien of te spreken. Online of offline.

Doelstellingen Expeditie Flow 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *