Een bezoekje aan Mimint en Rawsome in Arnhem

Onlangs besloten we een kijkje te nemen bij een aantal duurzame winkels in Arnhem. Twee van die winkeltjes maakten een hele toffe indruk op ons en daarom willen die even met je delen.

Mimint – Turfstraat, Arnhem

Duurzaam shoppen in Arnhem - MimintStruinend door het centrum van Arnhem lopen we op een zekere zaterdag richting de markt. Aan de markt gelegen ligt de Turfstraat en daar moet volgens ons lijstje het biologische winkeltje Mimint liggen. Check! We stappen niet alleen een biologisch winkeltje binnen. Nog mooier zelfs. We stappen een droom binnen. En in die droom staat ook onze droomvrouw: Milou! Van diverse sites weten we dan al dat Milou een paar jaar geleden op haar 19e dit winkeltje begon. Beetje bij beetje is haar winkeltje uitgegroeid tot iets groters dan de winkel van haar dromen.

Vintage corner

Duurzaam shoppen in Arnhem - MimintMimint is nog niet altijd heel groot, maar wel groot genoeg om ruimschoots te kiezen uit veel eerlijke producten en gezond voedsel. Duurzaam en biologisch; voor ons vegans genoeg te kiezen. We komen er eigenlijk als toeristen. Gelukkig maar, want voor de toerist is het kleine vintage hoekje een extra bezienswaardigheid. Oude spullen krijgen in dit hoekje een nieuw leven. Ze staan mooi. Zouden ze hopen op een koper? Terug naar de winkel. We kunnen het niet laten en slaan wat dingen in voor thuis. Tja, we zijn er nu toch.

Minint reist de wereld over

Duurzaam shoppen in Arnhem - MimintAchter in de winkel hangt een mooie landkaart. Naast de landkaarten hangen mooie foto’s van mensen die overal op de wereld zijn geweest. Ze dragen allemaal een duurzaam tasje bij zich, die de winkel verkoopt. Zo komt Mimint over de hele wereld. De reiziger in mij fantaseert verder: zou de jonge Milou zelf al veel gezien hebben? Ik hoop het en ik gun het haar vooral. We rekenen af en we staan oog in oog met Milou. Nieuwsgierig vragen we naar haar winkeltje. Ze antwoordt beleeft en tipt Enig Alternatief voor vegan eten. Die tip kregen we ook online. Vol dank lopen we Mimint uit. Fijne winkeltjes zijn dit toch.

Rawsome – Brouwersplein, Arnhem

Duurzaam shoppen in Arnhem - RawsomeEnig Alternatief blijkt nog niet open. En het weer in Arnhem laat ons in de steek. Gelukkig stond Rawsome nog op onze lijst. Voor vegans de ideale plek. De hele menukaart is gebaseerd op natuurlijk en onbewerkt voedsel en alle ingrediënten zijn vers, biologisch en het liefst nog lokaal. Tel bij deze gezonde producten een vriendelijke bediening erbij op en je hebt een toprestaurant voor vegans. Hoewel restaurant? Het is meer een brasserie. De menukaart kent onder meer sweets, snacks, salades, soepen, smoothies…. en meer met een -s.

Verrukkelijke Mango Cheesecake

Duurzaam shoppen in Arnhem - RawsomeNa een frisse middag in de (mot)regen te hebben gelopen, zijn we vooral toe aan een opwarmertje. We bestellen allebei koffie verkeerd met amandelmelk en we vinden dat we wel een toetje hebben verdiend. Gewoon, omdat we zielig zijn door het slechte weer. Heel origineel bestellen we ook nog eens allebei hetzelfde toetje Unisex! Mango cheesecake it is. Jammie, wat smaakt deze verrukkelijk.

100% vegan-proof hotspot in Arnhem

Rawsome in Arnhem is echt een walhalla voor vegans. De hele kaart is vegan-proof. De brasserie zelf is ook kleurrijk en dat komt niet alleen door de variatie van smoothies, taartjes en andere lekkernijen. Het pand oogt fris, fruitig en duurzaam, echt een plek om je thuis te voelen. Dat kan overigens ook nog eens makkelijk, omdat je lectuur van de plank kunt halen om even lekker te onthaasten en te lezen. Bovendien is het niet al te groot, dus zeker niet massaal en vooral gezellig. Je weet hier in elk geval zeker dat de mensen om je heen, duidelijk iets bewuster omgaan met het eten dat ze eten. Hier zitten niet de mensen die afhankelijk zijn van de vervuilende bio-industrie. Maar dat is een gedachte die mogelijk alleen door mijn hoofd vliegt.

Qua weer geven we het verder op. We staan in de parkeergarage pal naast Rawsome. De overige duurzame en vintage winkeltjes doen we wel een andere keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *