Tesla lost in 100 dagen alle stroomproblemen van Zuid-Australië op

Elon Musk - TeslaAls het aan Tesla ligt, lost het bedrijf de energieproblemen van de Australische staat Zuid-Australië in één keer op met hun Powerpacks (energie-opslagbatterijen). Dat riep vice-president Lyndon Rive onlangs tegen de Australische krant Financial Review. Toen de Australische tech-baas en miljardair Mike Cannon-Brookes dit nieuws opving, vroeg hij via Twitter aan Tesla-baas Elon Musk hoe serieus Tesla was over deze suggestie.

Elon Musk antwoordde Cannon-Brookes via Twitter en deed de belofte om met Tesla in 100 dagen tijd een Powerpacks neer te zetten. De Powerpacks slaan gedurende de dag dusdanig veel energie op, dat de staat minimaal een dag is voorzien van voldoende stroom zodra dit uitvalt.

Niet op tijd? Dan alles gratis

En Musk deed er nog een schepje bovenop. Hij beloofde Zuid-Australië tevens dat als de energie-opslagbatterijen niet in 100 dagen staat, Tesla geen factuur zal sturen en de staat de batterijen volledig gratis krijgt. Met daaraan toegevoegd: “Is that serious enough for you?”. Het aanbod dat Musk deed, werd door Cannon-Brooks met open armen ontvangen. Cannon-Brooks vroeg Musk 7 dagen de tijd te geven om de financiën met te regelen en de overheid aan tafel te krijgen.

Veel stroomuitval sinds storm

De discussie over duurzame energie laaide sinds september vorig jaar op nadat de staat te maken kreeg met één van de meest heftige stormen in tijden. Door de storm raakten een aantal windmolens dusdanig beschadigd, dat Zuid-Australië voor lange tijd geen stroom meer had. In de maanden na de storm viel vervolgens de stroom met regelmaat uit. Dit tot ergernis van bedrijven en burgers, die zich afvroegen of de staat wel moest doorgaan met hun duurzame beleid.

Alle hoop gericht op Tesla

De overheid baalt net zo goed, maar wil het duurzame beleid dat ze heeft ingezet niet meteen terugdraaien. Inmiddels draait Zuid-Australië voor 40% op duurzame stroom en dit beleid afbreken acht de overheid met het oog op klimaatverandering dan ook als een stap terug in de tijd. Dankzij de actie van Cannon-Brooks heeft de overheid de hoop gevestigd op een positief gesprek met Tesla-eigenaar Elon Musk. Dat gesprek lijkt er spoedig te komen.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *