Heerlijk veganistisch eten in Klein Berlijn, Apeldoorn

Klein Berlijn test

Wil je lekker veganistisch kunnen eten, dan heb je in Apeldoorn bijna geen keus. Althans, Google vindt het niet. Dus is het er niet. Oké, De Cantharel komt weliswaar uit de Google-keuken. Toch vermijd ik liever het massa is kassa model. Ik wil gewoon gezond en eerlijk eten in een leuke sfeer. En plop, daar komt ineens een herinnering naar boven. Op Facebook zag ik onlangs een heerlijke vegetarische maaltijd bij Klein Berlijn. Ik reageerde op de post met de vraag of je er ook veganistisch kon eten. Ja, werd er geantwoord. En dus werd het Klein Berlijn.

Klein Berlijn VeganistischBeknopte menukaart voorkomt keuzestress

De dag was mooi. Strakblauwe lucht, zonnig en warm. Buiten op het terras was het redelijk gevuld. Er was gelukkig nog een plekje voor ons. Lekker in het avondzonnetje. Het vriendelijke personeel heette ons welkom en vroeg of we alvast iets te drinken wilden bestellen. Tijd voor verse muntthee. Ondertussen hadden we ook de menukaart in handen. Het menu biedt ruime keuze en toch weer niet zoveel dat je keuzestress krijgt. Met heldere icoontjes wordt aangegeven welke gerechten zonder gluten, lactose en / of suiker zijn. Een vegetarisch icoontje maakt tevens duidelijk wat vleesvrij is. Wij gaan voor veganistisch. De linzensoep is vanavond helaas niet beschikbaar. De falafel wordt ons alternatief.

Klein Berlijn Veganistisch ApeldoornVeganistische keuze: falafel

Een fijn moment wachten verder, wordt de falafel opgediend als een uitgebreide salade. In het gerecht: falafel dus, mesclun, balsamico-vijgen, dressing, quinoa, zoete aardappel, gegrilde paprika, courgette, pompoenpitten en kiemen. En het smaakt voortreffelijk. De falafel is goed krokant en lekker van smaak, de salade past heerlijk bij het warme weer. Het terras is ondertussen gezellig gevuld en het personeel blijft vriendelijk adviseren, controleren en uitserveren. Het team en het heerlijke veganistische hoofdgerecht maken dat het een geslaagde avond is geworden. Het kan, veganistisch dineren in Apeldoorn. Bij Klein Berlijn.

Betaalbaar Klein Berlijn

We sluiten de avond af met een koffie. Een cappuccino gemaakt met soyamelk. De dame maakt een heerlijke bak. En de rekening? Voor dit geslaagde hoofdgerecht met een muntthee en cappuccino waren we net iets meer dan € 30,- kwijt. Kijk, dat is ook nog eens een hele gezonde prijs. Klein Berlijn in Apeldoorn: bedankt! We komen graag een keer een hapje veganistisch eten.

Klein Berlijn Veganistisch Apeldoorn Klein Berlijn Veganistisch Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *