Wie zijn wij?

Expeditie Flow is opgericht door Randy en Rachel Gasper-Rothengatter. Wij zijn sinds 5 jaar samen, waarvan – op het moment van dit schrijven – we anderhalf jaar getrouwd zijn. Dit huwelijk is voor ons beide het tweede huwelijk. Uit het eerste huwelijk neemt Rachel 2 kinderen mee: Carlijne (14) en Lars (12). Als we samen zijn vormen wij een hecht gezin. En met de ex van Rachel en zijn vrouw vormen we een hecht team van ouders. Onze kinderen hebben daardoor een duidelijke lijn in opvoeding en lijken gelukkig met de situatie zoals die nu is.

Veganisten

Wie zijn wij? - Expeditie FlowIn ons gezin leggen we de accenten meer op duurzaamheid. Dat uit zich o.a. door het veganistisch eten. We voldoen niet aan het stereotype konijnenvoereters, zoals veganisten regelmatig worden weggezet. Wij maken tijd voor een gezonde maaltijd die ook nog eens lekker smaakt. De kinderen eten wat de pot schaft. Ze hebben wel de vrijheid om een eitje te bakken of een frikandel te eten als ze zin hebben in een tussendoortje. We kunnen namelijk overal iets van vinden, maar denken er het beste aan te doen om de kinderen volgens deze vrije methode iets mee te geven over gezonder eten voor een gezonde toekomst. Opvallend en positief is dat onze dochter uit zichzelf graag mee eet uit onze veganistische keuken.

Nieuwsgierig zijn

Verder proberen wij de kinderen andere essentiƫle dingen mee te geven. Het belangrijkste wat we proberen mee te geven is dat niks vanzelfsprekend is. En dat ze daarom vooral nieuwsgierig moeten zijn en blijven. Dat ze vragen blijven stellen: waar komt mijn telefoon vandaan? Waarom is mijn kleding zo goedkoop? Wat is het verhaal van de Syrische vluchteling bij ons aan tafel? Wij zijn van mening dat de kinderen zelf op zoek moeten gaan naar een antwoord, alvorens ze klakkeloos een mening overnemen (van ons ouders, klasgenoten, politici enz.).

Verbinden voor bewustzijn

Wij zijn verbinders. We kletsen graag over de kennis en ervaring uit ons verleden en ons heden. We inspireren graag mensen op weg naar de toekomst. Een toekomst die wat ons betreft zo duurzaam mogelijk mag zijn en die wij proberen te laten zien door middel van het motto: practice wat you preach. En net als iedereen zijn we daarin bij lange na niet perfect. Maar wel heel bewust. En dat stukje bewustwording, bewustzijn… dat delen we graag met jou en met de wereld.

Wij zijn Expeditie Flow!